Czego Nie Należy Jeść Podczas Odchudzania

Aby walka z nadprogramowymi kilogramami przyniosła oczekiwany efekt, trzeba zadbać o to, aby na naszych talerzach pojawiały się odpowiednio dobrane produkty. Wskazać można te, które są absolutnie zabronione w przypadku diet redukcyjnych. Podpowiadamy z czego należy zrezygnować, jeśli chcemy chociaż trochę schudnąć.

Tabletki na odchudzanie ranking – zobacz które produkty są najlepsze

Słodycze
Należy je wyeliminować z naszej diety jako pierwsze, jeżeli chcemy w ogóle myśleć o utracie chociaż kilku kilogramów. Oczywiście wyeliminowanie ich ze swojego jadłospisu nie jest proste. Wszystko dlatego, że cukier naprawdę uzależnia. Tym, co jest dozwolone w czasie odchudzania jest wyłącznie gorzka czekolada. Oczywiście nie wolno od razu zjadać całej tabliczki. Dwie bądź trzy kostki nie spowodują jednak, że przytyjemy.

Jedzenie typu fast food
To kolejny ogromny wróg walki o szczupłą sylwetkę. Jedzenie typu fast food to różnego rodzaju zapiekanki, pizza, frytki, hot dogi oraz hamburgery. Zawierają mnóstwo tłuszczu (w tym bardzo negatywnie odbijające się na zdrowiu tłuszcze trans) i soli, powodując powstawanie tak zwanej otyłości brzusznej, która jest bardzo groźna dla naszego zdrowia. Jeżeli trudno nam zrezygnować z tego rodzaju jedzenia, trzeba przygotować je samodzielnie w domu.

Białe pieczywo i makarony
To wielki wróg prawidłowej wagi. Każdy, kto chce pozbyć się nadprogramowych kilogramów powinien wystrzegać się białych grzanek, bułek, chleba, rogalików. Tak samo jest, jeśli chodzi o biały makaron, który jest po prostu zakazany. Na szczęście dzisiaj znajdziemy wiele produktów pełnozbożowych, które w czasie walki o lepszy wygląd nie są zabronione. Są one o wiele zdrowsze. Do tego pamiętać trzeba o brązowym ryżu, makaronach, różnych rodzajach kasz.
Smażone potrawy
Dieta nie musi rzecz jasna oznaczać przejścia na wegetarianizm. Na diecie również można jeść mięso, które dostarcza dużych ilości pełnowartościowego białka oraz chroniącego przed anemią żelaza. Trzeba jednak pamiętać, aby nieco inaczej je przyrządzać. Smażenie to technika, z której należy zrezygnować. Znacznie lepiej jest piec, grillować i gotować na parze. UWAGA: zamiast popularnej czerwonej wieprzowiny, która u nas wybierana jest najczęściej, warto kupować drób oraz wołowinę cenią również ryby.

Dodaj komentarz